[HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuck!

All installation and configuration problems and questions

Moderators: gerski, enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, Michael_N

[HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuck!

Postby darkdemin » Sun Oct 04, 2020 9:27 pm

Hi Guys,

I need your help.. I've been stuck for 4 days straight now in my "There is a time sychronization problem.." issue. Conducted multiple Google searches and browsed all related topics here but none seems to work on my end. :( :cry:

Image

Your feedback will be highly appreciated. Thanks in advance! :idea:
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby carpenox » Mon Oct 05, 2020 8:25 am

OK lets start with a little more info. What have you tried already?
ViciBox v9.0.3 | Version: 2.14-779a | BUILD: 201123-2300 | SVN Version: 3331 | DB Schema Version: 1612 | Asterisk 13.34.0
http://www.CyburityLLC.com -:- 844-PC-SATA-2 -:- www.contactcentersRus.com -:- Whatsapp: +19549477572 -:- Skype: live:carpenox_3
carpenox
 
Posts: 776
Joined: Wed Apr 08, 2020 2:02 am
Location: Coral Springs, FL

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Mon Oct 05, 2020 2:30 pm

carpenox wrote:OK lets start with a little more info. What have you tried already?

I've tried both the vicibox-timezone and yast timezone commands and it perfectly sync with the configured timezone. After a while, after the boot up of vicibox-install, I've noticed that both DB and PHP time are synched but not the Server Time (Telephony?) as seen on my previously attached image.

Is there any way to manully re-sync this? Sorry, I am a bit newbie on Linux CLI commands. :? :(
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby ed123 » Tue Oct 06, 2020 4:17 pm

What is the output if you execute screen -ls?
ed123
 
Posts: 289
Joined: Mon Mar 15, 2010 9:19 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby salartelcast » Tue Oct 06, 2020 6:29 pm

Did you used vicibox.iso or you installed it from scratch ?
Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1275 v6 @ 3.80GHz | 62GB DDR4
ViciBox v8.0.1 | VERSION: 2.14-753a | BUILD: 200518-0828 | SVN Version: 3250 | DB Schema Version: 1595 | Asterisk 11.25.3
https://telcastnetworks.com | Account Manager No. : +1 213 337 7989
salartelcast
 
Posts: 14
Joined: Tue Jun 16, 2020 1:05 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby carpenox » Wed Oct 07, 2020 4:20 pm

ok from what you have reported, i am willing to bet your listen and send sockets are not running correctly. Run these commands at linux CLI:

screen -ls
ViciBox v9.0.3 | Version: 2.14-779a | BUILD: 201123-2300 | SVN Version: 3331 | DB Schema Version: 1612 | Asterisk 13.34.0
http://www.CyburityLLC.com -:- 844-PC-SATA-2 -:- www.contactcentersRus.com -:- Whatsapp: +19549477572 -:- Skype: live:carpenox_3
carpenox
 
Posts: 776
Joined: Wed Apr 08, 2020 2:02 am
Location: Coral Springs, FL

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Mon Oct 12, 2020 3:54 am

Hi Guys,

Appreciate your responses! :D Here is my screen -ls output:

vicidial:~ # screen -ls
There are screens on:
153359.ASTVDauto (Detached)
120948.ASTVDadapt (Detached)
58986.ASTemail (Detached)
2253.ASTVDadFILL (Detached)
2250.ASTfastlog (Detached)
5 Sockets in /var/run/screens/S-root.
vicidial:~ #
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby carpenox » Mon Oct 12, 2020 5:13 am

Ok so yea, your listen and send aren't running. Your manager.conf file probably corrupt.
ViciBox v9.0.3 | Version: 2.14-779a | BUILD: 201123-2300 | SVN Version: 3331 | DB Schema Version: 1612 | Asterisk 13.34.0
http://www.CyburityLLC.com -:- 844-PC-SATA-2 -:- www.contactcentersRus.com -:- Whatsapp: +19549477572 -:- Skype: live:carpenox_3
carpenox
 
Posts: 776
Joined: Wed Apr 08, 2020 2:02 am
Location: Coral Springs, FL

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby salartelcast » Mon Oct 12, 2020 3:42 pm

Your linux time will not be set I guess,

Run this code on terminal
Code: Select all
rm /etc/localtime

ln -sf /usr/share/zoneinfo/America/New_York /etc/localtime

rdate -s nist1-ny.ustiming.org


Set time zone according to your php.ini and my.cnf
Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1275 v6 @ 3.80GHz | 62GB DDR4
ViciBox v8.0.1 | VERSION: 2.14-753a | BUILD: 200518-0828 | SVN Version: 3250 | DB Schema Version: 1595 | Asterisk 11.25.3
https://telcastnetworks.com | Account Manager No. : +1 213 337 7989
salartelcast
 
Posts: 14
Joined: Tue Jun 16, 2020 1:05 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Mon Oct 12, 2020 5:11 pm

carpenox wrote:Ok so yea, your listen and send aren't running. Your manager.conf file probably corrupt.


hi carpenox, here is my manager.conf output. Can you tell me how to fix it please? :cry:

[general]
enabled = yes
port = 5038
bindaddr = 0.0.0.0
timestampevents = yes

[cron]
secret = 1234
read = system,call,log,verbose,command,agent,user,originate
write = system,call,log,verbose,command,agent,user,originate

[updatecron]
secret = 1234
read = command,reporting
write = command,reporting

eventfilter=Event: CoreShowChannel


[listencron]
secret = 1234
read = system,call,log,verbose,command,agent,user,dtmf
write = command

eventfilter=Event: Shutdown
eventfilter=Event: DTMFBegin
eventfilter=Event: DTMFEnd
eventfilter=Event: NewCallerid
eventfilter=Event: Newstate
eventfilter=Event: Hangup
eventfilter=!Event: HangupRequest


[sendcron]
secret = 1234
read = command
write = system,call,log,verbose,command,agent,user,originate

[sipcron]
secret = 1234
read = call
write = command

eventfilter=Event: SIPInvite
eventfilter=Event: SIPResponse
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Mon Oct 12, 2020 5:14 pm

salartelcast wrote:Your linux time will not be set I guess,

Run this code on terminal
Code: Select all
rm /etc/localtime

ln -sf /usr/share/zoneinfo/America/New_York /etc/localtime

rdate -s nist1-ny.ustiming.org


Set time zone according to your php.ini and my.cnf


Thanks salartelcast. Can you tell me where can I find my.cnf please? :cry:
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby carpenox » Mon Oct 12, 2020 10:09 pm

your manager.conf file looks fine. the time settings can be found at /etc/php7/apache/php.ini i believe and /etc/my.cnf

but the timezone has nothing to do with the your send and listen sockets not running. What happens when you run /usr/share/astguiclient/ADMIN_keepalive_ALL.pl --debug
ViciBox v9.0.3 | Version: 2.14-779a | BUILD: 201123-2300 | SVN Version: 3331 | DB Schema Version: 1612 | Asterisk 13.34.0
http://www.CyburityLLC.com -:- 844-PC-SATA-2 -:- www.contactcentersRus.com -:- Whatsapp: +19549477572 -:- Skype: live:carpenox_3
carpenox
 
Posts: 776
Joined: Wed Apr 08, 2020 2:02 am
Location: Coral Springs, FL

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Tue Oct 13, 2020 11:22 am

carpenox wrote:your manager.conf file looks fine. the time settings can be found at /etc/php7/apache/php.ini i believe and /etc/my.cnf

but the timezone has nothing to do with the your send and listen sockets not running. What happens when you run /usr/share/astguiclient/ADMIN_keepalive_ALL.pl --debug


Here is the output:

vicidialer:~ # /usr/share/astguiclient/ADMIN_keepalive_ALL.pl --debug
AST_update set to keepalive
AST_send_listen set to keepalive
AST_VDauto_dial set to keepalive
AST_VDremote_agents set to keepalive
FastAGI_log set to keepalive
ip_relay set to keepalive
asterisk RUNNING: | 1278 /usr/sbin/asterisk -fn|
ip_relay RUNNING: | 2229 ip_relay 40569 127.0.0.1 4569 9999999|
ip_relay RUNNING: | 2230 ip_relay 41569 127.0.0.1 4569 9999999|
ip_relay RUNNING: | 2231 ip_relay 42569 127.0.0.1 4569 9999999|
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
AST_VDauto_dial RUNNING: |/usr/share/astguiclient/AST_VDauto_dial.pl|
double check that processes are not running...
asterisk RUNNING: | 1278 /usr/sbin/asterisk -fn|
ip_relay RUNNING: | 2229 ip_relay 40569 127.0.0.1 4569 9999999|
ip_relay RUNNING: | 2230 ip_relay 41569 127.0.0.1 4569 9999999|
ip_relay RUNNING: | 2231 ip_relay 42569 127.0.0.1 4569 9999999|
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
FastAGI_log RUNNING: |/usr/share/astguiclient/FastAGI_log.pl --debug |
AST_VDauto_dial RUNNING: |/usr/share/astguiclient/AST_VDauto_dial.pl|
starting AST_update...
starting AST_manager_send...
starting AST_manager_listen...
starting AST_VDremote_agents...
|SELECT count(*) from system_settings where timeclock_end_of_day LIKE "%1220%";|
voicemail server configuration: 0|N
old live scheduled callbacks move active campaigns: 0
CID Groups with Auto-Rotate enabled: 0
DONE
vicidialer:~ #
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby mugogo » Tue Oct 13, 2020 12:01 pm

pls send here the output of this debug

perl /usr/share/astguiclient/AST_manager_listenBUFFER.pl --debugX
mugogo
 
Posts: 9
Joined: Wed Mar 14, 2018 2:43 am

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby ed123 » Tue Oct 13, 2020 2:05 pm

what is the result if you execute this command?

lsmod | grep dahdi
ed123
 
Posts: 289
Joined: Mon Mar 15, 2010 9:19 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby williamconley » Tue Oct 13, 2020 2:53 pm

1) Welcome to the Party! 8-)

2) As you are obviously new here, I have some suggestions to help us all help you:

When you post, please post your entire configuration including (but not limited to) your installation method (7.X.X?) and vicidial version with build (VERSION: 2.X-XXXx ... BUILD: #####-####).

This IS a requirement for posting along with reading the stickies (at the top of each forum) and the manager's manual (available on EFLO.net, both free and paid versions)

You should also post: Asterisk version, telephony hardware (model number is helpful here), cluster information if you have one, and whether any other software is installed in the box. If your installation method is "manual/from scratch" you must post your operating system with version (and the .iso version from which you installed your original operating system) plus a link to the installation instructions you used. If your installation is "Hosted" list the site name of the host.

If this is a "Cloud" or "Virtual" server, please note the technology involved along with the version of that techology (ie: VMware Server Version 2.0.2). If it is not, merely stating the Motherboard model # and CPU would be helpful.

Similar to This:

Vicibox X.X from .iso | Vicidial X.X.X-XXX Build XXXXXX-XXXX | Asterisk X.X.X | Single Server | No Digium/Sangoma Hardware | No Extra Software After Installation | Intel DG35EC | Core2Quad Q6600

3) And now to our issue ASSUMING: Single Server Vicibox X.X.X installed system with no special hardware ...

darkdemin wrote:Hi Guys,

Appreciate your responses! :D Here is my screen -ls output:

vicidial:~ # screen -ls
There are screens on:
153359.ASTVDauto (Detached)
120948.ASTVDadapt (Detached)
58986.ASTemail (Detached)
2253.ASTVDadFILL (Detached)
2250.ASTfastlog (Detached)
5 Sockets in /var/run/screens/S-root.
vicidial:~ #


carpenox wrote:Ok so yea, your listen and send aren't running. Your manager.conf file probably corrupt.


Really? lol

There is no asterisk screen. Finding out why there is no asterisk screen seems like a much more likely method rather than guessing about a "corrupt" file (IMHO)

Where'd you get that? You have a lot of corrupt manager.conf files with your clients? That's ... odd. 8-)

Asterisk crashing is fairly common, ... but ordinarily, if Asterisk itself crashes, the screen keeps running. So something is truly odd about this fail.

Let's try this: Set the server (under admin->servers) to "Auto-Restart Asterisk = Y" if it is not already. Also verify "Active Asterisk Server = Y" and "Active = Y".

Also verify /etc/astguiclient.conf value for "VARactive_keepalives => 123456789E" and the VARserver_ip is correct (should be the IP of this server), and the VARDB_server is "localhost"

Then run

Code: Select all
perl /usr/share/astguiclient/ADMIN_keepalive_ALL.pl --debugX


And then check "screen -ls" again and see if the asterisk screen is at least present.

Has this server ever run correctly? Is it a fresh "first" install or a machine that was running for a few weeks and suddenly failed?

Is the HD full!?! (df -h) Are there corrupt tables from a power outage?
Code: Select all
VARDB_pass=`awk '/VARDB_pass/{print $NF}' /etc/astguiclient.conf`; mysql asterisk -ucron -p$VARDB_pass -e "show table status where comment like '%crashed%'"
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
Newest Product: NonDisruptive Lead Loader for Enterprise Vicidial Clusters.
(IE: Keep on dialing even while loading large lists!)
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44(203) 769-2294
williamconley
 
Posts: 19647
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Wed Oct 14, 2020 12:42 pm

mugogo wrote:pls send here the output of this debug

perl /usr/share/astguiclient/AST_manager_listenBUFFER.pl --debugX


Hi, below is the output:

vicidialer:~ # perl /usr/share/astguiclient/AST_manager_listenBUFFER.pl --debugX

----- DEBUGGING ENABLED -----


----- SUPER-DUPER DEBUGGING -----

pattern match timed-out at /usr/share/astguiclient/AST_manager_listenBUFFER.pl line 236

vicidialer:~ #
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Wed Oct 14, 2020 12:46 pm

williamconley wrote:1) Welcome to the Party! 8-)

2) As you are obviously new here, I have some suggestions to help us all help you:

When you post, please post your entire configuration including (but not limited to) your installation method (7.X.X?) and vicidial version with build (VERSION: 2.X-XXXx ... BUILD: #####-####).

This IS a requirement for posting along with reading the stickies (at the top of each forum) and the manager's manual (available on EFLO.net, both free and paid versions)

You should also post: Asterisk version, telephony hardware (model number is helpful here), cluster information if you have one, and whether any other software is installed in the box. If your installation method is "manual/from scratch" you must post your operating system with version (and the .iso version from which you installed your original operating system) plus a link to the installation instructions you used. If your installation is "Hosted" list the site name of the host.

If this is a "Cloud" or "Virtual" server, please note the technology involved along with the version of that techology (ie: VMware Server Version 2.0.2). If it is not, merely stating the Motherboard model # and CPU would be helpful.

Similar to This:

Vicibox X.X from .iso | Vicidial X.X.X-XXX Build XXXXXX-XXXX | Asterisk X.X.X | Single Server | No Digium/Sangoma Hardware | No Extra Software After Installation | Intel DG35EC | Core2Quad Q6600

3) And now to our issue ASSUMING: Single Server Vicibox X.X.X installed system with no special hardware ...

darkdemin wrote:Hi Guys,

Appreciate your responses! :D Here is my screen -ls output:

vicidial:~ # screen -ls
There are screens on:
153359.ASTVDauto (Detached)
120948.ASTVDadapt (Detached)
58986.ASTemail (Detached)
2253.ASTVDadFILL (Detached)
2250.ASTfastlog (Detached)
5 Sockets in /var/run/screens/S-root.
vicidial:~ #


carpenox wrote:Ok so yea, your listen and send aren't running. Your manager.conf file probably corrupt.


Really? lol

There is no asterisk screen. Finding out why there is no asterisk screen seems like a much more likely method rather than guessing about a "corrupt" file (IMHO)

Where'd you get that? You have a lot of corrupt manager.conf files with your clients? That's ... odd. 8-)

Asterisk crashing is fairly common, ... but ordinarily, if Asterisk itself crashes, the screen keeps running. So something is truly odd about this fail.

Let's try this: Set the server (under admin->servers) to "Auto-Restart Asterisk = Y" if it is not already. Also verify "Active Asterisk Server = Y" and "Active = Y".

Also verify /etc/astguiclient.conf value for "VARactive_keepalives => 123456789E" and the VARserver_ip is correct (should be the IP of this server), and the VARDB_server is "localhost"

Then run

Code: Select all
perl /usr/share/astguiclient/ADMIN_keepalive_ALL.pl --debugX


And then check "screen -ls" again and see if the asterisk screen is at least present.

Has this server ever run correctly? Is it a fresh "first" install or a machine that was running for a few weeks and suddenly failed?

Is the HD full!?! (df -h) Are there corrupt tables from a power outage?
Code: Select all
VARDB_pass=`awk '/VARDB_pass/{print $NF}' /etc/astguiclient.conf`; mysql asterisk -ucron -p$VARDB_pass -e "show table status where comment like '%crashed%'"


Thanks for the reminder friend. Anyways, here is the output of the screen -ls after I set "Auto-Restart Asterisk = Y"

vicidialer:~ # screen -ls
There are screens on:
2219.ASTfastlog (Detached)
2217.ASTVDremote (Detached)
2215.ASTVDauto (Detached)
2213.ASTlisten (Detached)
2211.ASTsend (Detached)
2209.ASTupdate (Detached)
6 Sockets in /var/run/screens/S-root.

vicidialer:~ # screen -ls
There is a screen on:
2219.ASTfastlog (Detached)
1 Socket in /var/run/screens/S-root.

vicidialer:~ #

Apparently, ASTlisten, ASTsend and ASTupdate was lost in screen -ls command after 3-5 seconds. Please help :cry:
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby ed123 » Wed Oct 14, 2020 1:26 pm

what is the result if you execute this command?

lsmod | grep dahdi
ed123
 
Posts: 289
Joined: Mon Mar 15, 2010 9:19 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Wed Oct 14, 2020 2:11 pm

ed123 wrote:what is the result if you execute this command?

lsmod | grep dahdi


Hi @ed123, no output for 'lsmod | grep dahdi" :shock: :?:
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby williamconley » Wed Oct 14, 2020 3:11 pm

If the asterisk screen is not running, you need to find out why.

Code: Select all
/usr/sbin/asterisk -vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvgcT


You can try to start asterisk manually (temporarily) outside the screen. But your best bet is to run the keepalive script in debugX mode and locate the asterisk startup command which *should* be run to try to start asterisk since it's not running. There are criteria specific to your installation that the keepalive script will take into account, and then it will generate a start command and execute it ... your job is to locate that start command, execute it, and find out why it fails ... if you can't find out just by running "/usr/sbin/asterisk -vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvgcT" and getting some sort of error message.

Remember that if you *do* get it to run, and decide to try leaving it running ... kill it and start it in a screen named "asterisk" so Vicidial can find it.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
Newest Product: NonDisruptive Lead Loader for Enterprise Vicidial Clusters.
(IE: Keep on dialing even while loading large lists!)
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44(203) 769-2294
williamconley
 
Posts: 19647
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby ed123 » Wed Oct 14, 2020 5:23 pm

Try reinstall your dahdi.
ed123
 
Posts: 289
Joined: Mon Mar 15, 2010 9:19 pm


Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby williamconley » Wed Oct 14, 2020 6:47 pm

On the other hand, if this server has NEVER run correctly, a full reinstall may be in order. If one thing is wrong ... usually there are many other things as well. Never fear the re-install.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
Newest Product: NonDisruptive Lead Loader for Enterprise Vicidial Clusters.
(IE: Keep on dialing even while loading large lists!)
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44(203) 769-2294
williamconley
 
Posts: 19647
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby mugogo » Wed Oct 14, 2020 9:55 pm

darkdemin wrote:
williamconley wrote:

Similar to This:

Vicibox X.X from .iso | Vicidial X.X.X-XXX Build XXXXXX-XXXX | Asterisk X.X.X | Single Server | No Digium/Sangoma Hardware | No Extra Software After Installation | Intel DG35EC | Core2Quad Q6600

3) And now to our issue ASSUMING: Single Server Vicibox X.X.X installed system with no special hardware ...

darkdemin wrote:Hi Guys,

Appreciate your responses! :D Here is my screen -ls output:

vicidial:~ # screen -ls
There are screens on:
153359.ASTVDauto (Detached)
120948.ASTVDadapt (Detached)
58986.ASTemail (Detached)
2253.ASTVDadFILL (Detached)
2250.ASTfastlog (Detached)
5 Sockets in /var/run/screens/S-root.
vicidial:~ #


carpenox wrote:Ok so yea, your listen and send aren't running. Your manager.conf file probably corrupt.


Really? lol

There is no asterisk screen. Finding out why there is no asterisk screen seems like a much more likely method rather than guessing about a "corrupt" file (IMHO)

Where'd you get that? You have a lot of corrupt manager.conf files with your clients? That's ... odd. 8-)

Asterisk crashing is fairly common, ... but ordinarily, if Asterisk itself crashes, the screen keeps running. So something is truly odd about this fail.

Let's try this: Set the server (under admin->servers) to "Auto-Restart Asterisk = Y" if it is not already. Also verify "Active Asterisk Server = Y" and "Active = Y".

Also verify /etc/astguiclient.conf value for "VARactive_keepalives => 123456789E" and the VARserver_ip is correct (should be the IP of this server), and the VARDB_server is "localhost"

Then run

Code: Select all
perl /usr/share/astguiclient/ADMIN_keepalive_ALL.pl --debugX


And then check "screen -ls" again and see if the asterisk screen is at least present.

Has this server ever run correctly? Is it a fresh "first" install or a machine that was running for a few weeks and suddenly failed?

Is the HD full!?! (df -h) Are there corrupt tables from a power outage?
Code: Select all
VARDB_pass=`awk '/VARDB_pass/{print $NF}' /etc/astguiclient.conf`; mysql asterisk -ucron -p$VARDB_pass -e "show table status where comment like '%crashed%'"


Thanks for the reminder friend. Anyways, here is the output of the screen -ls after I set "Auto-Restart Asterisk = Y"

vicidialer:~ # screen -ls
There are screens on:
2219.ASTfastlog (Detached)
2217.ASTVDremote (Detached)
2215.ASTVDauto (Detached)
2213.ASTlisten (Detached)
2211.ASTsend (Detached)
2209.ASTupdate (Detached)
6 Sockets in /var/run/screens/S-root.

vicidialer:~ # screen -ls
There is a screen on:
2219.ASTfastlog (Detached)
1 Socket in /var/run/screens/S-root.

vicidialer:~ #

Apparently, ASTlisten, ASTsend and ASTupdate was lost in screen -ls command after 3-5 seconds. Please help :cry:


I also agree on a Full reinstall of the server advise given by William but the ASTlisten, ASTsend and ASTupdate, i had the same issue and this sorted me out https://itgala.xyz/vicidial-there-is-a-time-synchronization-problem-with-your-system-please-tell-your-system-administrator/ .

This might be the same reason i believe you are getting pattern match timed-out at line 236 on
Hi, below is the output:

vicidialer:~ # perl /usr/share/astguiclient/AST_manager_listenBUFFER.pl --debugX

----- DEBUGGING ENABLED -----


----- SUPER-DUPER DEBUGGING -----

pattern match timed-out at /usr/share/astguiclient/AST_manager_listenBUFFER.pl line 236

vicidialer:~ #



If above works pls run
Code: Select all
perl /usr/share/astguiclient/ADMIN_keepalive_ALL.pl --debugX
an post the output of screen -ls
mugogo
 
Posts: 9
Joined: Wed Mar 14, 2018 2:43 am

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby carpenox » Wed Oct 14, 2020 10:34 pm

pattern match timed-out is usually due to a wrong password. My suggestion is to delete your manager.conf file and remake it with this one:

Code: Select all
[general]
enabled = yes
port = 5038
bindaddr = 0.0.0.0
timestampevents = yes

[cron]
secret = 1234
read = system,call,log,verbose,command,agent,user,originate
write = system,call,log,verbose,command,agent,user,originate

[updatecron]
secret = 1234
read = command,reporting
write = command,reporting

eventfilter=Event: CoreShowChannel


[listencron]
secret = 1234
read = system,call,log,verbose,command,agent,user,dtmf
write = command

eventfilter=Event: Shutdown
eventfilter=Event: DTMFBegin
eventfilter=Event: DTMFEnd
eventfilter=Event: NewCallerid
eventfilter=Event: Newstate
eventfilter=Event: Hangup
eventfilter=!Event: HangupRequest


[sendcron]
secret = 1234
read = command
write = system,call,log,verbose,command,agent,user,originate

[sipcron]
secret = 1234
read = call
write = command

eventfilter=Event: SIPInvite
eventfilter=Event: SIPResponse



I know it looks the same as what you posted, but try it ;)
ViciBox v9.0.3 | Version: 2.14-779a | BUILD: 201123-2300 | SVN Version: 3331 | DB Schema Version: 1612 | Asterisk 13.34.0
http://www.CyburityLLC.com -:- 844-PC-SATA-2 -:- www.contactcentersRus.com -:- Whatsapp: +19549477572 -:- Skype: live:carpenox_3
carpenox
 
Posts: 776
Joined: Wed Apr 08, 2020 2:02 am
Location: Coral Springs, FL

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Sat Oct 17, 2020 5:29 pm

mugogo wrote:
darkdemin wrote:
williamconley wrote:
Thanks for the reminder friend. Anyways, here is the output of the screen -ls after I set "Auto-Restart Asterisk = Y"

vicidialer:~ # screen -ls
There are screens on:
2219.ASTfastlog (Detached)
2217.ASTVDremote (Detached)
2215.ASTVDauto (Detached)
2213.ASTlisten (Detached)
2211.ASTsend (Detached)
2209.ASTupdate (Detached)
6 Sockets in /var/run/screens/S-root.

vicidialer:~ # screen -ls
There is a screen on:
2219.ASTfastlog (Detached)
1 Socket in /var/run/screens/S-root.

vicidialer:~ #

Apparently, ASTlisten, ASTsend and ASTupdate was lost in screen -ls command after 3-5 seconds. Please help :cry:


I also agree on a Full reinstall of the server advise given by William but the ASTlisten, ASTsend and ASTupdate, i had the same issue and this sorted me out https://itgala.xyz/vicidial-there-is-a-time-synchronization-problem-with-your-system-please-tell-your-system-administrator/ .

This might be the same reason i believe you are getting pattern match timed-out at line 236 on
Hi, below is the output:

vicidialer:~ # perl /usr/share/astguiclient/AST_manager_listenBUFFER.pl --debugX

----- DEBUGGING ENABLED -----


----- SUPER-DUPER DEBUGGING -----

pattern match timed-out at /usr/share/astguiclient/AST_manager_listenBUFFER.pl line 236

vicidialer:~ #



If above works pls run
Code: Select all
perl /usr/share/astguiclient/ADMIN_keepalive_ALL.pl --debugX
an post the output of screen -ls


Finally!! Thank to you my friend, I am now able to move forward. :D Works like a charm! :mrgreen:
Thank you all guys for the help. Appreciate it.
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby carpenox » Sun Oct 18, 2020 9:18 am

What exactly did you do to fix it incase others have the same problem? Can you list the steps you took
ViciBox v9.0.3 | Version: 2.14-779a | BUILD: 201123-2300 | SVN Version: 3331 | DB Schema Version: 1612 | Asterisk 13.34.0
http://www.CyburityLLC.com -:- 844-PC-SATA-2 -:- www.contactcentersRus.com -:- Whatsapp: +19549477572 -:- Skype: live:carpenox_3
carpenox
 
Posts: 776
Joined: Wed Apr 08, 2020 2:02 am
Location: Coral Springs, FL

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby darkdemin » Sun Oct 18, 2020 12:20 pm

carpenox wrote:What exactly did you do to fix it in case others have the same problem? Can you list the steps you took

1.) Fresh cluster installation - Web/DB/Telephony/Archive
2.) Follow this guide: https://itgala.xyz/vicidial-there-is-a- ... nistrator/
3.) Reboot DB server first then reboot other servers in any order
2x Intel Xeon Gold 5222 @ 3.80GHz | 16GB DDR4 | 1x Intel Xeon E-2124 @3.30GHz | 8GB DDR4
ViciBox v8.1.2 | Version: 2.14-772a | BUILD: 201004-1045 | SVN Version: 3304 | DB Schema Version: 1608 | Asterisk 1.4.21.2
darkdemin
 
Posts: 11
Joined: Thu Oct 01, 2020 9:47 pm

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby carpenox » Mon Oct 19, 2020 7:52 am

Good postback, thank you
ViciBox v9.0.3 | Version: 2.14-779a | BUILD: 201123-2300 | SVN Version: 3331 | DB Schema Version: 1612 | Asterisk 13.34.0
http://www.CyburityLLC.com -:- 844-PC-SATA-2 -:- www.contactcentersRus.com -:- Whatsapp: +19549477572 -:- Skype: live:carpenox_3
carpenox
 
Posts: 776
Joined: Wed Apr 08, 2020 2:02 am
Location: Coral Springs, FL

Re: [HELP] Another Time Synchronization Problem - 4Days Stuc

Postby mugogo » Mon Oct 19, 2020 10:02 am

Glad it worked out for you... enjoy.
mugogo
 
Posts: 9
Joined: Wed Mar 14, 2018 2:43 am


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 56 guests