Increase / Decrease Dial Level Real Time Screen

Discussions about new features or changes in existing features

Moderators: gerski, enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, Michael_N

Increase / Decrease Dial Level Real Time Screen

Postby omarrodriguezt » Fri Apr 30, 2010 1:20 pm

Hello,

It could be a good idea to put an option in the real time screen, so we can increase or decrease the dial level in this screen (real time) without go back to modify the campaign detail.
http://www.ITContinental.com
Dedicated USA Servers - Vicibox - Vicidial - Limesurvey - Vtiger CRM - More than 15 years experience - Hablamos Español
omarrodriguezt
 
Posts: 667
Joined: Fri Jun 05, 2009 12:22 pm
Location: Dominican Republic

Postby mflorell » Fri Apr 30, 2010 1:21 pm

We had this 4 years ago before I added predictive dialing. At this point it's not really necessary. What are you doing that you need to frequently alter the dial level manually?
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17409
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Postby omarrodriguezt » Fri Apr 30, 2010 1:24 pm

We use a lot the predictive dialer option plus AMD.
We have somebody managing the leads, so every time that the agents are not receiving live calls he increase or decrease (if its necessary) the dial level.
http://www.ITContinental.com
Dedicated USA Servers - Vicibox - Vicidial - Limesurvey - Vtiger CRM - More than 15 years experience - Hablamos Español
omarrodriguezt
 
Posts: 667
Joined: Fri Jun 05, 2009 12:22 pm
Location: Dominican Republic

Postby mflorell » Fri Apr 30, 2010 3:37 pm

OK, well put in a feature request in the tracker then.
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17409
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

ok

Postby omarrodriguezt » Mon May 03, 2010 7:46 am

http://www.ITContinental.com
Dedicated USA Servers - Vicibox - Vicidial - Limesurvey - Vtiger CRM - More than 15 years experience - Hablamos Español
omarrodriguezt
 
Posts: 667
Joined: Fri Jun 05, 2009 12:22 pm
Location: Dominican Republic

Postby williamconley » Fri Jun 11, 2010 6:12 pm

have you tried the adapt settings? (Instead of ratio?)
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
Newest Product: NonDisruptive Lead Loader for Enterprise Vicidial Clusters.
(IE: Keep on dialing even while loading large lists!)
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44(203) 769-2294
williamconley
 
Posts: 19263
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Postby omarrodriguezt » Tue Jun 15, 2010 6:25 am

Yes William, we are familiar with the adapt settings.
omarrodriguezt
 
Posts: 667
Joined: Fri Jun 05, 2009 12:22 pm
Location: Dominican Republic

Postby williamconley » Tue Jun 15, 2010 6:01 pm

You know, an interesting concept would be to add an "amateur" adapt setting (adapt_amateur, LOL). This would increase or decrease the ratio based on the "average wait time" instead of all the other calculations.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
Newest Product: NonDisruptive Lead Loader for Enterprise Vicidial Clusters.
(IE: Keep on dialing even while loading large lists!)
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44(203) 769-2294
williamconley
 
Posts: 19263
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Postby omarrodriguezt » Wed Jun 16, 2010 10:16 am

Would be a good idea William :)
omarrodriguezt
 
Posts: 667
Joined: Fri Jun 05, 2009 12:22 pm
Location: Dominican Republic

Re: Increase / Decrease Dial Level Real Time Screen

Postby subkiisp » Sat Feb 08, 2020 12:30 pm

Hello,

I have vicidial 9 latest version installed..
can i add something like this in realtime reports to increase and decrease dial level?

have a look on picture.Image

thanks.
subkiisp
 
Posts: 7
Joined: Tue Feb 14, 2017 7:42 pm

Re: Increase / Decrease Dial Level Real Time Screen

Postby williamconley » Sat Feb 08, 2020 1:21 pm

Possible? Yes, of course. Not particularly complex as long as you remember that it should only be visible if viewing a single campaign ... or perhaps only if 'all campaigns presently being viewed' have the same dial level. Probably only take 2-3 hours of coding. I might also suggest that you use the existing Dial Level field already visible instead of adding a new one at the top. Just change the "4.500" into a dropdown. Will likely break alignment slightly, but not too bad.

Also worthy of note: We did built that amateur autodial. Adjusts the dial level by 0.1 every minute based on situation changes since the last minute's run (ie: did any more calls drop? what's the new wait time? what's the dropped percent now?) So it makes minute adjustments all day long instead of "bang: 1:1 dialing" like adapt does at present. It's not part of the core code, though: It runs in a script outside the system so it survives upgrade even though it's not part of the code.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
Newest Product: NonDisruptive Lead Loader for Enterprise Vicidial Clusters.
(IE: Keep on dialing even while loading large lists!)
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44(203) 769-2294
williamconley
 
Posts: 19263
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: Increase / Decrease Dial Level Real Time Screen

Postby subkiisp » Sat Feb 08, 2020 5:18 pm

Yes i know that.
can you let me know how to do that?

or is there is any code i can enter in realtime_reports.php to add this sort of button to increase/decrease dial level in real time screen?

Really appreciate your effort. kindly get me code or file or whatever you want me to add in the php file..

thanks.
subkiisp
 
Posts: 7
Joined: Tue Feb 14, 2017 7:42 pm

Re: Increase / Decrease Dial Level Real Time Screen

Postby williamconley » Sat Feb 08, 2020 5:46 pm

Question: Can it be done ... answer: Yes

If you want someone else to do the work, you'll need to wait for a while. The hours required to code and test that are well outside the "free on the forum" time I'm allotted.

You could submit it as a feature request to The Vicidial Group directly, they may add it some day. Or you could offer to pay someone, of course, if you're in anything resembling a hurry.

All that being said: If you want to code it yourself it's not particularly hard. PHP with a side order of AJAX/Javascript for automated submission when the value is changed. But it will likely take 2-3 hours for an experienced web developer. For an Amateur, it may take ... longer. Happy to help you learn.
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
Newest Product: NonDisruptive Lead Loader for Enterprise Vicidial Clusters.
(IE: Keep on dialing even while loading large lists!)
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44(203) 769-2294
williamconley
 
Posts: 19263
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: Increase / Decrease Dial Level Real Time Screen

Postby subkiisp » Sat Feb 15, 2020 3:40 pm

William, can you please work on this. really appreciate it
that would be a revolution if you can add dial level changing button in realtime reports. like i showed you in picture above.
subkiisp
 
Posts: 7
Joined: Tue Feb 14, 2017 7:42 pm

Re: Increase / Decrease Dial Level Real Time Screen

Postby williamconley » Sat Feb 15, 2020 3:48 pm

Happy to add it to the list of things we won't have time to do for at least another year. That's a rather full list, mind you, so a year may be optimistic.

However, if you really do want someone to build this for you, all you need to do is pay them. The Vicidial Group, PoundTeam Incorporated, or any other Vicidial Professional.

If you want a Free Feature, your best bet is to put the entry in the Vicidial Issue Tracker as a feature request (link at the top of this page). But the timing on that may be as long (or longer?) than ours, since The Vicidial Group is hardly "less busy" than we are at PoundTeam. It's an election year. (And a crazy one, if early indications are accurate!) 8-)
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
Newest Product: NonDisruptive Lead Loader for Enterprise Vicidial Clusters.
(IE: Keep on dialing even while loading large lists!)
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44(203) 769-2294
williamconley
 
Posts: 19263
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)


Return to Features

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests